7 auala e faʻaleleia ai fuamoa mamafa!

Ole tele olefuamoae afaina ai le tau o fuamoa.Afai o le tau faʻatau e faʻatatau i le numera, o fuamoa laiti e sili atu le taugofie;a fa'atauina i le mamafa, o fuamoa lapopo'a e faigofie ona fa'atau, ae maualuga le leaga o fuamoa lapopoa.

O a la mea e aafia ai le mamafa o fuamoa?O nisi nei o auala e fa'atonutonu ai le mamafa o fuamoa e fa'afetaui ai mana'oga maketi.

O a mea e a'afia ai le tele o fuamoa?O mea taua e a'afia ai le mamafa o fuamoa o:

1. Fa'atupu gafa

2. Mausa fa'aletino

3. Mea taumafa

4. Siosiomaga, Pulega

5. Fa'ama'i ma le soifua maloloina

 

1.Breed genetics

O le numera tasi e a'afia ai le mamafa o fuamoa o le fa'atupu.E eseese ituaiga o moa fafaga e fua mai ai fuamoa eseese, ma e mafai e faifaato'aga ona filifili ituaiga eseese e fetaui ma manaoga o maketi.

fale moa tu'u

2. Mausa faaletino

1) Tausaga i le fanau muamua

I se tulaga masani, o le laʻititi o le aso o le tuʻuina atu, o le laʻititi o le fuamoa mamafa o le a gaosia i le olaga atoa.Afai e le faia muamua lenei tulaga, e leai se auala e toe faaleleia ai mulimuli ane.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le averesi o le mamafa o fuamoa e siʻitia i le 1 kalama mo taʻi 1-vaiaso le tuai i le amataga o le gaosiga.Ioe, o le amataga o le gaosiga e le mafai ona tolopoina mo se taimi umi.O le tuai o le gaosiga o le a faʻateleina ai tupe faʻafaigaluega.

2) mamafa muamua

O lona lua pito sili ona tele e a'afia ai le mamafa o fuamoa o le mamafa a'o le'i tu'uina muamua, lea e fuafua ai le mamafa fuamoa i le amataga o le fa'ata'oto ma e o'o lava i le taamilosaga atoa o le fa'ata'oto.

O mea taua e iloa ai le lapo'a o le fuamoa o le lapo'a o le fuamoa ma le mafiafia o le fuamoa pa'epa'e na alu ese mai le ovary, ma o le lapo'a o le fuamoa e tele lava ina a'afia i le mamafa o le moa fa'ataoto ma le malosi galue o le moa. totoga totonu, o lea e mafai ai ona fuafua le mamafa i le matua o feusuaiga.Ua malamalama o le mea autu lea e fuafua ai le mamafa o fuamoa.

3) Tausaga fa'afuafua

O le laiti o moa fafaga, o le laiti foi lea o fuamoa.A o faasolo ina matutua le matuamoa, e faateleina foi le mamafa o fuamoa latou te tuu.

3. Mea taumafa

1) Malosiaga

O le malosi o le mea'ai autu lea e pulea ai le mamafa o fuamoa, ma e sili atu le aafiaga o le malosi i le mamafa o fuamoa nai lo le porotini i le amataga o le tu'uina.O le faʻaleleia lelei o le maualuga o le malosi i le taimi o le tuputupu aʻe ma le amataga o le tuʻuina atu e mafai ona lava le mamafa o le tino ma le malosi faʻaletino i le amataga o le tuʻuina, ma mafai ai ona faʻateleina le mamafa o fuamoa i le amataga o le tuʻuina.

2) Polotini

Ole maualuga ole polotini ile taumafa e aafia ai le fuamoa ma le mamafa.Le lava le polotini i mea'ai e maua ai fuamoa laiti.E mafai ona fa'ateleina le mea o lo'o i totonu ole mea'ai pe afai e lava le mamafa o le tino ma tu'u fuamoa laiti.

I le tulaga muamua otu'u fuamoa, e aoga le faʻateleina o le malosi ma amino acids talafeagai e faʻaleleia ai le malosi faʻaletino ma le maualuga maualuga, ma e le fautuaina le maualuga tele o le porotini.

fale moa

3) Amino acids

Mo moa tu'u maualuga, o le maualuga o le methionine e mafai ona matua a'afia ai le mamafa o fuamoa.I lalo ole manatu ole lava malosi, ole fuamoa e fa'atupula'ia laina fa'atasi ma le si'itia o mea'ai ole methionine.O le le lava o mea e maua ma le fua faatatau le paleni o le tasi pe sili atu amino acids o le a mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga o fuamoa ma le mamafa o fuamoa.Ole fa'aitiitiga fa'afuase'i ole aofa'i ole amino acids fa'aopoopo o le a a'afia ai fuamoa ma le mamafa fuamoa ile taimi e tasi.E taua le maitauina o le mamafa o le tino o se mea taua e aʻafia ai le mamafa o fuamoa i le amataga o le tuʻuina atu, ae o le porotini ma amino acids e itiiti se aafiaga i le mamafa o fuamoa i le amataga o le tuʻuina.

4) O meaʻai faapitoa

O le le lava o mea'ai vaitamini B, choline, ma le betaine o le a fa'alavelaveina ai le fa'aogaina o le methionine, ma fa'ateleina ai le mana'omia o le methionine mo le fa'ata'otoina o moa.Afai e le lava le methionine i le taimi nei, o le a afaina ai foi le mamafa o fuamoa.

5) Ga'o ga'o e le'o tumu

E mafai ona fa'aleleia atili le fa'asusuina o mea'ai ma fa'aolaina ai le fafaga.O le fa'aopoopoina o ga'o e le'i tumu e mafai ona fa'atuputeleina le mamafa o fuamoa ma tu'u ai le mamafa o le moa.O le suau'u soya o le suau'u sili ona manino mo le fa'ateleina o le mamafa o fuamoa.I le vaitau o le vevela maualuga, faʻaopoopo le 1.5-2% gaʻo i le taumafataga e mafai ona faʻaleleia atili ai le fua o fuamoa ma le mamafa o fuamoa.

E taua le maitauina afai e leai se gaʻo gaʻo, e tatau i le ate ona faʻaogaina le masoa e faʻapipiʻi ai, o lea afai e mafai ona e tuʻuina atu ituaiga gaʻo gaʻo e fetaui ma meaʻai o moa tuʻuina, o le a faʻateleina le fua o fuamoa ma fuamoa. mamafa.E sili atu ona faʻaleleia i le tausiga o le ate ma le soifua maloloina o le ate.

6) Fafaga fafaga

I lalo o le manatu o le faʻaogaina o meaʻai o le fafaga e fai si mautu ma mautu, o le tele o le fafaga o moa fafaga, o le tele foi lea o fuamoa o le a gaosia, ma o le laʻititi o le fafaga, o le laʻititi foi lea o fuamoa.

H ituaiga papa puipui

4 Siosiomaga ma Pulega

1) Ambient vevela

O le vevela e sili ona tu'usa'o le a'afiaga i le mamafa o fuamoa.I le tulaga masani, e laʻititi le mamafa o fuamoa i le taumafanafana ae tele i le taumalulu.Afai o le vevela i totonu o le fale moa e sili atu i le 27°C, o le fuamoa o le mamafa o le a faʻaitiitia i le 0.8% mo faʻaopoopoga 1°C uma.Afai e le faia lelei ia fua, e le gata o le mamafa o fuamoa o le a afaina, ae o le fua o fuamoa fuamoa o le a faʻaitiitia i tulaga eseese;o le mea moni, afai e maualalo tele le vevela, o le a mafua ai foi le faaletonu Metabolic, pe a maualalo le vevela nai lo le 10 °C, ona o le faateleina o le tausiga o manaʻoga o moa latou lava, o le a avea le polotini ma otaota poʻo se avega mamafa. ona o le le lava o le malosi, ma o le a faaitiitia foi le mamafa o fuamoa.Afai e te manaʻo e maua se fuamoa talafeagai poʻo se fuamoa tele, e tatau ona e faia se galuega lelei i le fafagaina o le vaitau ma le puleaina o moa faʻatumauina, ma pulea le vevela o le fale moa i le 19-23 °C.

2) Aafiaga malamalama

E ese le matua o le matua fa'afeusuaiga o moa fa'afa'ato'aina i vaitau eseese.O moa na faʻafeiloaʻi mai ia Oketopa ia Fepuari o le tausaga lona lua e faigofie ona fananau mai ona o le faasolosolo malie o le susulu o le la i le vaega mulimuli o le tuputupu ae;o moa na faʻafeiloaʻi mai ia Aperila ia Aukuso e susulu le la i le vaega mulimuli o le tuputupu ae.Ua faasolosolo malie ona faapuupuu le taimi, ma e faigofie ona faatuai e lafu le amataga o le gaosiga.O le vave amata po o le tuai fo'i o le lafu e mafai ona afaina tele ai le tamaoaiga.

https://www.retechchickencage.com/retech-automatic-a-type-poultry-farm-layer-chicken-cage-product/

5 Fa'ama'i ma le soifua maloloina

1) O moa e maualalo le maualuga o le antibody, maualalo le puipuiga, faʻalavelave faʻafuaseʻi pe faʻaauau pea, ma nisi taimi faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a mafua ai ona le masani le mamafa o fuamoa;

2) Le lava le vai inu ma le lelei o le vai e a'afia ai le mamafa o fuamoa.

3) O vaila'au le talafeagai e fa'aitiitia ai fo'i le mamafa o fuamoa.

4) O le soifua maloloina o le gastrointestinal tract ma le ate o le a aʻafia ai foi le tele o le fuamoa.O nei mea le lelei o le a aʻafia ai le gaogao, faʻafefe ma le felauaiga o meaʻai, e mafua ai le leai o ni meaʻai, e mafua ai le vavae ese o le mamafa o fuamoa mai le faʻamoemoe.

E mafai faapefea ona ou faaleleiafuamoa mamafaina ua uma ona filifilia se ituaiga?

1. Fa'alogo lelei i le vave fafagaina ma le puleaina o moa fa'ataoto, ina ia sili atu le mamafa o moa i la'asaga ta'itasi i le mamafa masani, taumafai e ≥ le pito i luga o le fua fa'atatau o le mamafa fautuaina, ma fa'amautinoa le atina'eina lelei o totoga e aofia ai le faiga fanau.taua.

2. Faʻamalieina manaʻoga malosi ma fetuutuunai fafaga protein ma amino acid mea e tusa ai ma manaʻoga maketi e mafai ona faʻateleina fuamoa mamafa.

3. O le fa'aopoopoina o le pa'u suau'u emulsified ma le ga'o paleni paleni e mafai ona fa'ateleina ai le mamafa o fuamoa.

4. Pulea le polokalame moli ma sui le aso-tausaga o matuamoa fa'ataoto e fetuunai ai le mamafa fuamoa.

5. Fa'alogo lelei ile fafaga fafaga ma fetu'utu'una'i mea'ai tu'imomomoina lapo'a e fa'atuputeleina ai mea'ai, puipuia otaota fafaga ma fa'ateleina fuamoa mamafa.

6. A maualuga le vevela, fetuutuunai le vevela i totonu o le fale e fesoasoani i le fafagaina o moa faʻapipiʻi ma mafai ona faʻateleina lefuamoa mamafa.

7. Pulea le mycotoxins, aveese vailaʻau le faʻasaienisi, tausia le soifua maloloina o le ate ma le inumaga, ma faʻaoga atoatoa meaʻai uma.

Fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou iledirector@farmingport.com!


Taimi meli: Iuni-29-2022

Matou te ofoina atu faʻapolofesa, tamaoaiga ma faʻatinoga soultion.

FESOASOANI TASI I LE TASI

Auina mai lau savali ia i matou: