E fa'afefea ona fafaga moa fa'afuafua i le tau mafanafana?

Ina ia mautinoa lelei le gaosiga o fuamoa i le taumafanafana pe a maualuga le vevela, e tatau ona faia se galuega lelei o le pulega.Muamua lava, o le fafagaina o moa e tatau ona fetuunai talafeagai e tusa ai ma le tulaga moni, ma e tatau ona gauai atu i le puipuia o le vevela vevela.

E fa'afefea ona fafaga moa fa'afuafua i le tau mafanafana?

fa'apapa moa

1. Fa'ateleina le fa'aogaina o mea'ai

I le taumafanafana, pe a sili atu le vevela o le ambient i le 25 ℃, o le a faʻaitiitia le taumafa o moa.E fa'aitiitia fo'i le fa'aogaina o mea'ai, e fa'aitiitia ai le gaosiga o fuamoa ma leaga le lelei o fuamoa, lea e mana'omia ai le fa'ateleina o mea'ai fafaga.

I le vaitau o le maualuga o le vevela, o le manaʻomia o le malosi o moa faʻataʻatia e faʻaititia i le 0.966 megajoules i le kilokalama o le metabolism fafaga faʻatusatusa i le masani fafaga masani.O se taunuuga, o nisi tagata atamamai e talitonu e tatau ona faʻaititia lelei le faʻaogaina o le malosi i le taumafanafana.Ae ui i lea, o le malosi o le ki lea e fuafua ai le fua o fuamoa fuamoa pe a uma le moa fafagaua amata ona taoto.O le le lava o le malosi e masani ona mafua ona o le faʻaitiitia o meaʻai i le taimi o le vevela maualuga, lea e aʻafia ai fuamoa.

O su'ega ua fa'aalia ai e mafai ona fa'ateleina fua fuamoa fuamoa pe a fa'aopoopo le 1.5% o le suāu'u soya kuka e fafaga i le vevela o le taumafanafana.Mo lenei mafuaʻaga, o le aofaʻi o fafaga cereal e pei o sana e tatau ona faʻaitiitia lelei, ina ia masani ona le sili atu i le 50% i le 55%, ae o le faʻaogaina o meaʻai e tatau ona faʻaleleia lelei e faʻamautinoa ai le faʻatinoga masani o lona gaosiga.

faatoaga moa faaonaponei

2. Faʻateleina le tuʻuina atu o meaʻai porotini pe a talafeagai ai

E na'o le fa'atuputeleina o le maualuga o le porotini i mea'ai pe a talafeagai ma fa'amautinoa le paleni o amino acids e mafai ai ona tatou ausia mana'oga polotini omoa fafaga.A leai, o le a afaina fua fuamoa ona o le le lava o le polotini.

Ole mea ole polotini ile fafaga momoa fafagai le vaitau vevela e tatau ona faʻateleina i le 1 i le 2 pasene faʻatusatusa i isi vaitau, e oʻo atu i le 18%.O le mea lea, e tatau ona faʻateleina le aofaʻi o meaʻai keke e pei o le soya ma le cotton kernel keke i totonu o fafaga, ma le aofaʻi e le itiiti ifo i le 20% i le 25%, ma le aofaʻi o meaʻai a manu e pei o meaʻai iʻa e tatau. fa'aitiitiga talafeagai e fa'atuputeleina ai le tofo ma fa'aleleia atili le taumafa.

3. Fa'aaoga ma le fa'aeteete mea fa'aopoopo fafaga

Ina ia aloese mai le atuatuvale ma le faʻaitiitia o fuamoa fuamoa e mafua mai i le maualuga o le vevela, e tatau ona faʻaopopo nisi mea faʻaopoopo faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻalavelave i le fafaga poʻo le vai inu.Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopo le 0.1% i le 0.4% vitamini C ma le 0.2% i le 0.3% ammonium chloride i le vai inu e mafai ona faʻaitiitia ai le vevela vevela.

fale moa

4. le fa'aogaina talafeagai o fafaga minerale

I le vaitau vevela, o le phosphorus i totonu o meaʻai e tatau ona faʻatuputeleina talafeagai (phosphorus e mafai ona faia se sao i le faʻamaloloina o le vevela), ae o le calcium i totonu o meaʻai a moa moa e mafai ona faʻateleina i le 3.8% -4% e maua ai le calcium. -Paleni phosphorus i le mamao e mafai ai, tausia le calcium-phosphorus ratio ile 4:1.

Ae ui i lea, o le tele o le calcium i totonu o meaʻai e aʻafia ai le palatability.Ina ia faʻateleina le aofaʻi o meaʻai o le calcium e aunoa ma le afaina ai o le fafaga mo le fafaga moa, faʻaopoopo i le faʻateleina o le aofaʻi o le calcium i totonu o fafaga, e mafai ona faʻaopoopo eseese, faʻatagaina moa e fafagaina saoloto e faʻafetaui o latou manaʻoga faʻaletino.

fa'afale moa

Ua matou i luga ole laiga, o le a se mea e mafai ona ou fesoasoani ia te oe i le aso?Fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou iledirector@retechfarming.com.


Taimi meli: Aukuso-18-2022

Matou te ofoina atu faʻapolofesa, tamaoaiga ma faʻatinoga soultion.

FESOASOANI TASI I LE TASI

Auina mai lau savali ia i matou: