Lapataiga mo le fa'aogaina o le moa moa

O le tele o uo e le malamalama pe a uma ona faʻatau seincubator fuamoa, o lona uiga, sa ou faatauina se masini otometi atoa.Ou te le'e tatau ona popole e uiga i le tuuina i ai fuamoa.E mafai ona ou faʻatali mo le 21 aso e aliaʻe ai, ae o le a ou lagona e tupu aʻe fatu pe a uma le 21 aso.E toalaiti pe o lo'o iai ni fa'afitauli fa'apenei o fatu.O le mea moni, o lenei ituaiga o mafaufauga e matua mataʻutia, ma e taugata foi le tau, aua e le itiiti le pili o le eletise mo le 21 aso, ma o fuamoa i totonu o le incubator e matua maumau!

 Mataupu e tatau ona maitauina

1. Fa'asolo ma le lima fuamoa mai le fata fuamoa fo'i i le fata fo'i pe a tu'u le fata.I le taimi o le taotoga, e tatau ona tausia le vevela o le potu ile 25°C, ma e tatau ona vave le gaioiga.O fuamoa taitasiincubatore tatau ona mae'a i totonu ole 30 i le 40 minute.Ua umi tele le taimi.leaga i le tuputupu aʻe o le embryonic.

2. Faʻaitiitia le vevela, ma pulea le vevela ile 37.1 ~ 37.2.

3. Faʻaleleia lelei le susu ma pulea le susu ile 70-80%.

incubator fuamoa

O moa pe a uma ona fofoa

Foa moa e oo atu i le 20.5 aso talu ona fofoa i se numera tele, o le vaega atoa o le fofoa e na o le 2 moa e tatau ona pikiina e faamaapeina;mo le fofoina o fuamoa i vaega, ona o le le tutusa o le fofoa, o le a pikiina i latou i le 4 i le 6 itula.I le taimi o le taotoga, e tatau ona tu'u mo sina taimi le to'a i totonu o le pute moa o lo'o i ai le fa'aletonu o le maea o le umbilical ma'go.Si'i i luga le vevela o le fata i le 0.5 i le 1°C, ma o le a togafitia moa o ni moa vaivai pe a uma le 21.5 aso.

 

Mea e A'afia ai Foa

I le taimi o le atinaʻeina o moa moa, e tatau ona faia le fesuiaiga o le kesi, aemaise lava pe a maeʻa le aso 19 o le incubation (12 itula muamua atu i le taumafanafana), e amata ona manava le embryos i totonu o mama, o le manaʻoga o le okesene e faasolosolo malie lava, ma le gaosiga o le carbon dioxide. faasolosolo malie.

I le taimi nei, afai e le lelei le ea, o le a mafua ai le ogaoga o le hypoxia i totonu o le incubator.E tusa lava pe faʻatuputeleina le manava o le moa ua fofoa i le 2-3 taimi, e le mafai lava ona ausia lona manaʻoga o le okesene.O le iʻuga, ua faʻalavelaveina le metabolism o le cell ma faʻaputu mea acidic i totonu o le tino.Metabolic respiratory acidosis e tupu ona o le faʻateleina o le mamafa o le carbon dioxide i totonu o le tino, e mafua ai le faʻaitiitia o le gaioiga o le fatu, myocardial hypoxia, necrosis, faʻalavelave fatu, ma le puʻeina o le fatu.

 Na fa'amautu o le fa'aaogaina o le okesene o fuamoa ta'itasi a'o afuafua i le taimi atoaincubationo le vaitaimi e 4-4.5L, ma o le kasa oona e tu'u mai e 3-3.5L.O faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai afai o le okesene o loʻo i totonu o le incubator e pa'ū i le 1%, o le fua o le fofoina o le a pa'ū i le 5%;e le tatau ona sili atu i le 0.5% le aofaʻi o le carbon dioxide o loʻo siomia ai le fuamoa afuafua.

tama'i moa

Ole aofa'i masani ole okesene ile ea e mafai ona tausia ile 20% -21%.O le mea lea, o le ki i le ea o le taumafai lea e faʻaitiitia le faʻaogaina o le carbon dioxide i luga o fuamoa, ma o le aʻafiaga o le faʻafefe e fesoʻotaʻi ma le fausaga o le incubator, le fausaga faʻataʻitaʻiga o le incubator, ma le siosiomaga i totonu ma fafo o le incubator. .

 Faʻatusatusa mea e aʻafia ai le fua o le fofo, o le vevela e muamua, sosoo ai ma le ea.

Aisea e fa'avasega ai le tele o tusi i le vevela, susu, ea….nai lo le vevela, ventilation, ma le susu?

O le mafuaʻaga e matua faigofie lava, o le auala o le fofoina faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e moa o loʻo uuina fuamoa.E tatau i manu felelei ona filifili e tuu a latou fuamoa i se nofoaga matutu.O manulele e tele lava i luga o laʻau, ma o le numera o le fofoina i le taimi e le tele, o lea e le manaʻomia ai le mafaufau tele o le ea;

E ese le incubation faafoliga.O le gafatia o incubators faʻaonaponei e sili atu nai lo le fiasefulu afe o fuamoa, o lea e taua tele ai le faʻafefe.E le gata i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga i nai tausaga ua tuanaʻi ua faʻamaonia ai o le incubation anhydrous e le afaina pe le afaina tele ai le hatchability.

O le tele o incubators tuai o loʻo i ai ni faʻaletonu e pei o le laʻititi o le au faʻamalo, maualalo le saoasaoa ma le tufatufaina le talafeagai.E le gata ina le atoatoa le ea, o loʻo i ai tulimanu oti, ae o le vevela foi o le puna vevela e le mafai ona lafoina i nofoaga uma i se taimi vave ma tutusa, lea e faʻateleina ai le eseesega o le vevela i totonu o le incubator.Mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona toe faʻaleleia pe suia le incubator i se mea fou.

Fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou iledirector@farmingport.com!


Taimi meli: Iuni-22-2022

Matou te ofoina atu faʻapolofesa, tamaoaiga ma faʻatinoga soultion.

FESOASOANI TASI I LE TASI

Auina mai lau savali ia i matou: